Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het
en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de
bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en
roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels
bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/4
kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel
op matig vuur laten stoven.
Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de
bakkeljauw; garneer met Zuurgoed of met sla en tomaten.
Serveertip: Snijd de broodjes (Surinaams Puntje) open, beboter beide
zijden en beleg ze met de bakkeljauw; garneer met Zuurgoed of met sla en
tomaten.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |